واژه های بارانی

زیر باران باید رفت...

واژه های بارانی

زیر باران باید رفت...

واژه های بارانی

تو که نیستی،
شاخه های دلتنگی زود زود جوانه می زنند!

بایگانی

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

شرکت در انتخابات، یعنی سهم من در انتخاب محاسبه میشود، یعنی انتخاب دیگرانی که مثل من نمی اندیشند و مثل من انتخاب نمی کنند محاسبه میشود، یعنی ممکن است گاهی آنها که مثل من می اندیشند در اکثریت باشند و انتخابشان روی خروجی سیستم قرار بگیرد و گاهی آنها که مثل من نمی اندیشند در اکثریت باشند و برگزیده آنها به عنوان محصول فرایند معرفی شود. یعنی اعتماد و اطمینان به سیستمی که انتخابات را برگزار می کند.

 

این همان دموکراسی است؛ که وقتی با چارچوب دین عرضه میشود پاکترین و مطمئن ترین فرم دموکراسی را ایجاد می کند که اسمش را مردمسالاری دینی گذاشته ایم. مزیت مهم در چنین سیستمی این است که حفره امنیتی موجود در سیستمهای معمول، در حفاظت از آراء مردم، در اینجا وجود ندارد. یعنی از صندوق های رای همان برون تراود که دراوست.

 

چهار سال قبل، در انتخاباتی با چارچوب کنونی، آنها که قواعد دموکراسی را نپذیرفته و زیر بار خواست اکثریت نرفته بودند و انتخاب اکثریت با خواست آنها همسان نبود ظالمانه و غیر متمدنانه به مقابله با انتخاب حداکثری مردم دست زدند زیرا علیرغم آروغهای روشنفکریشان، دیکتاتورهای بی منطق و زیاده خواه و سیاستمداران درجه دو از نظر بلوغ سیاسی و مدنی بودند.

 

حالا بعد از چهارسال، آنچه آنها انتخاب کردند در اکثریت است. حالا آنها قبول دارند که "در صحت این انتخابات هیچ تردیدی نیست" چرا؟ چون آنچه باب میل آنهاست باب میل اکثریت بوده و انتخاب شده است. اوج وقاحت و خیانت و ظلم به مردم را در همین یک جمله می شود درک کرد.

 

چه کسی برخورد متمدنانه با آراء مردم می کند؟ کسی که از انتخاب مردم عصبانیست و امنیت و آرامش آنها را با سنگ پرانی و آتش افروزی و فحش دادن و بی قانونی زیر پا می گذارد و جشن شادی شان را ابتر می گذارد، یا آنکه تسلیم خواست مردم می شود اگرچه مخالف خواست اوست؟ دموکراسی خوب است تا وقتی آنچه ما دوست داریم منتخب باشد، دموکراسی بد است و باید در خیابانها از آن انتقام گرفت وقتی آنچه ما دوست نداریم در اکثریت است. آیا این برخورد دوگانه مصداق ملموس و مجسم رفتار منافقانه نیست؟

 

این انتخابات، تو دهنی بزرگی به سیاست بازان قانون گریزی بود که ظرفیت تحمل انتخاب پر تعداد سال 88 مردم را نداشتند و نشان دادند در پذیرش قواعد دموکراسی، کودکانه جرزنی می کنند. شکی نیست آنها که به تئوری تقلب در سال 88 دامن زدند و به نظام و مردم ظلم و خیانت کردند و ملت را چندپاره کردند و منتخب مردم را آزردند بهره ای جز روسیاهی از انتخابات 92 ندارند.

 

پ.ن.......................................

- فرق ما با شما این است

  • باران

ایستاده ایم پای تو

تا پای جان

مولاجان!

حتی اگر همه قلمها

کینه های پنهانشان را

در کنایه نوشت های کوتاه و بلند

به حراج بگذارند

و کج فهمی های آشکارشان را

به تریبون های آزاد بسپارند

تا قند در دل دشمن آب شود!

ما

قصه عمروعاص را از بر شده ایم

و اشعری را خوب می شناسیم

و جمل را درک کرده ایم؛

( انگار

همه فصل های تاریخ

به چند لکه ننگ

نیاز مبرم دارند

تا حق، روشنتر جلوه کند

و سقیفه زادگان

رسواتر شوند

و رو سیاهی

به طلحة الخیر بماند)

 

ایستاده ایم پای تو

تا پای جان

مولاجان!

تا روز موعود

که نزدیکست؛

و نراه قریبا!

 

پ.ن.............................................

هاشمی و ادامه بازی تا دقیقه 90

  • باران

اون موقع که انتخابات می‌رسه، هی تکرار می‌کنید که رهبری در چارچوب قانون اساسیه و از این به عنوان ژست برای بالا بردن رایتون استفاده می‌کنید، شما که این حرفا رو تکرار می‌کنید، چطوری این جا می‌گید رهبری بیاد از اختیارات فرا قانونی استفاده کنه؟ شما خودتون می‌گید که این اختیار رو نداره. چطوری شورای نگهبان و دستگاه‌ های مجری و نظارتی رو کنار بذاره و خودش شورایی تشکیل بده؟! نه تو قانون اساسی و نه هیچ جای دیگه نیست، 

وقتی آقای خاتمی کاندیدا شد، ایشون اومد به من گفت که رهبری باید در چهارچوب قانون اساسی باشه، من گفتم حرف خوبی زدی ولی یک چیز و به شما بگم؟! شما رئیس جمهوری خواهی بود که بیشترین تقاضاها رو از من خواهی کرد، که از اختیارات فرا قانونیم استفاده کنم. آقای خاتمی بارها از من خواستند که از اختیارات فرا قانونی رهبری استفاده کنم و من گفتم که مکتوب کن. آقای خاتمی همه این‌ها رو مکتوب کرد که خواهش می‌کنم از اختیارات فراقانونی خودتون استفاده کنید

در بین رئیس جمهورها شخصی که بیشترین درخواست رو برای حل بحران‌ها از من داشت، ایشون بود. ولی در مورد ابطال نتیجه انتخابات، صلاح نمی‌دونم که از این اختیارات استفاده کنم، وقتی مکانیزم انتخابات از بین بره، برای حل و فصل بحث‌های سیاسی و انتخاباتی خودشون باید کف خیابون زور آزمایی کنن و محلی برای این که همه تمکین کنن روی یه مطلبی دیگه وجود نداره. امروز شما هستید، پس فردا یکی دیگه میاد می‌گه من این انتخابو قبول ندارم، این تصمیمی که این شورا حکمیت گرفت نباید انتخابات و مکانیزم‌ های قانونیش رو زیر سؤال ببره که این باعث می‌شه انتخابات‌ها تو کشور از بین بره»

  • باران